Pages Menu
 Vanzări 0374.109.855
    Suport  0374.109.859
Categories Menu

Cum Obțin Marcarea Temporală

Pentru a beneficia de serviciile de marcare temporală AlfaStamp®, aveţi nevoie de:

 • un certificat digital calificat în sensul Legii 455/2001
 • soft pentru marcarea temporală ( de exemplu: aplicaţia PDF Trust Signer )

Datele de conectare la serviciul de marcare temporală oferit de AlfaStamp sunt următoarele: http://ca.alfasign.ro/tsa/get.aspx (Serviciu Demosntrativ)

Cererile pentru serviciul de marcare temporala AlfaStamp® se pot face accesand urmatorul link http://www.alfastamp.ro/marcare-temporala.

Confirmarea activării acestui serviciu se face printr-un mesaj e-mail de răspuns la solicitare.

Marcarea temporală este realizată cu respectarea următoarelor etape:

 1. utilizatorul transmite furnizorului o cerere de emitere a mărcii temporale pentru un anumit document electronic. Cererea va conţine amprenta digitală a documentului pentru care se face cererea, amprentă creată prin intermediul aplicării unei funcţii hash asupra documentului;
 2. într-un interval de timp stabilit prin politica de marcare temporală, furnizorul de servicii de marcare temporală execută următoarele operaţiuni asupra amprentei digitale a documentului primit de la utilizator:
  • aplică informaţia de timp, raportându-se la baza de timp;
  • aplică celelalte date prevăzute de Legea nr. 451/2004 şi orice alte date prevăzute în politica sa de marcare temporală care nu contravin prevederilor legale şi standardelor recunoscute în materie;
  • o semnează electronic utilizând un certificat digital calificat;
 3. în urma acestor operaţiuni rezultă marca temporală care este transmisă utilizatorului.

Autenticitatea mărcii temporale poate fi verificată de către terţi pe baza documentului original, a mărcii temporale, a cheii publice a furnizorului de servicii de marcare temporală şi a funcţiei hash utilizate pentru crearea amprentei digitale a documentului.

AlfaStamp

AlfaStamp